Stichting Nggo-Mbie-Paei
Sinds 13 oktober 1974 bestaat Nggo-Mbie-Paei Kung-Fu in Nederland. Echter pas op 06 juni 2002 is Nggo-Mbie-Paei Kung-Fu Nederland een officiele stichting geworden.


Landen
De stichting Nggo-Mbie-Paei heeft altijd scholen gehad in Nederland, België en Duitsland.

Scholen
De meeste scholen en leraren zijn gesitueerd in Nederland met een ledenaantal van bijna 200 personen met leeftijden varierend van 4 tot 65.
De scholen in België zijn van een aparte Nggo-Mbie-Paei scholengemeenschap waarvan de leraren leerlingen zijn van de Nederlandse tak.

Leden kunnen deelnemen aan alle trainingen van scholen die aangesloten zijn bij de stichting Nggo-Mbie-Paei. Hierdoor kan men bijna dagelijks lessen volgen.

Voor een overzicht van onze scholen en trainings tijden in Europa kunt u kijken op de pagina 'scholen'.

Vormen
In Nederland worden verschillende soorten vormen (schaduwgevechten) gelopen. Deze varieren van de 9 vormen, die Richard Offerbeek heeft samengesteld, tot de Nggo-Mbie vormen uit Indonesië. Hiernaast bekwamen alle dandragers zich nog in eigen stijlen waaronder o.a. bepaalde stijlen van de tijger, dronkenman, aap, shaolin en vele wapenvormen b.v. stok, zwaard, 3-delige stok en speer.

Hoofdtrainers
De hoofdtrainers van Nggo-Mbie-Paei Nederland zijn:
  • Ton Eykenboom
  • Eric de Jong
  • Bert van Oijen
  • Fred Willemse
Bestuur
Het bestuur van Nggo-Mbie-Paei Nederland wordt vertegenwoordigd door:
  • Bert van Oijen (voorzitter)
  • Eric de Jong (secretaris)
  • Ton Eykenboom (penningmeester)

School in Nederland 2004

Activiteiten en evenementen
Naast alle trainingen worden er ook allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd, waaronder b.v.: club- en open toernooien, kayakken, voetbalmiddagen, barbecues, nachttrainingen en meer.
Kijk op onze 'agenda' pagina voor een overzicht van de komende activiteiten.