nmpkungfu

Wat is Kung Fu?

Wat is Kung Fu?

Er zijn verschillende dingen die je kan benoemen als een vechtsport. In de westerse wereld kennen wij er veel zoals Judo, maar ook Karate. Daarnaast kennen de meeste mensen ook de vechtsport Kungfu. Wij noemen dit een vechtsport, maar het heeft eigenlijk een hele andere betekenis. Zo komt de term kung fu uit China en heeft het niks met een vechtsport te maken. Het gaat er bij Kungfu om dat jij je focust op een bepaalde taak en deze zo goed mogelijk probeert te doen. Echter kan je Kungfu ook toepassen op vechtsport en wordt dat in China natuurlijk ook gedaan. De vechtsport Kungfu in de westerse wereld is een leuke vechtsport waar je leert hoe je moet vechten. Het gaat vooral om de verdediging en niet om de aanval en dit kan in sommige gevallen handig zijn. Daarnaast is het ook een vorm van kunst en wordt het ook wel een krijgskunst genoemd. Zo kan het doen van een vechtsport je met meerdere dingen helpen. Het kan ervoor zorgen dat jij van je overgewicht af komt, dit komt doordat je veel in beweging bent. Ook kan je door middel van een vechtsport jezelf leren te verdedigen en is dit natuurlijk heel handig.

 

Verschillende scholen

Kungfu kan je natuurlijk leren via het internet door naar filmpjes te kijken. Echter kan het soms handiger zijn om te kijken naar iemand met veel ervaring hier in. Zo zijn er veel Kungfu scholen met veel ervaring die je goed kunnen helpen. Hier heb je leraren die deze vechtsport helemaal kunnen en je ook goed kunnen ondersteunen. Daarnaast moet je hier wel voor betalen en heb je ook verschillende materialen nodig voor deze sport. Bij de Kungfuschool betaal je meestal per maand een bepaald bedrag zodat je hier ook kan oefenen met Kungfu. Op de website van een school kan je zien wat je kunt doen en kan je genoeg informatie krijgen.

Zelfverzekerd

Het is van een groot belang dat jij je zelfverzekerd voelt. Op deze manier kun jij je ook gelukkig voelen en is dit van een groot belang. Als jij op school gepest wordt of op andere plekken kun jij je daarom onzeker voelen over bepaalde dingen. Een vechtsport als Kungfu kan je hier goed bij helpen, zo zorgt dit ervoor dat jij je beter voelt. Doordat jij weet hoe jij je eigen kan verdedigen kan je ervoor zorgen dat jij je zelfverzekerd voelt

MEER TE WETEN KOMEN

beginnen

Oorsprong

training