nmpkungfu

Kungfu en de regels en training

Kungfu en de regels en training

Sporten is goed voor je gezondheid en moet je dit ook vooral doen. Zo kan het zijn dat je overgewicht hebt en kan je voor meer beweging zorgen via een sport. Je hebt veel verschillende sporten en moet je kijken naar een sport die jou ook echt leuk lijkt. Zo kan je kijken naar een sport zoals voetbal, maar ook een andere sport zoals een vechtsport. De sport Kungfu kan daarom heel leuk zijn en is ook vrij bekend in Nederland. Zo kan je hier veel dingen doen en leer je vooral hoe je goed moet vechten. Het is wel belangrijk dat je weet hoe Kungfu werkt en wat nu de regels zijn op een training en een wedstrijd. Zo mag je geen sieraden dragen bij deze vechtsport en moet je altijd je leraar respecteren. Te laat komen mag ook absoluut niet en moet je vaak gelijk naar huis. Ook moet je de juiste kleding aan hebben en is dit een shaolin pak. Daarnaast mag je totaal niet je technieken gebruiken tegen mensen buiten de sportschool. Dit mag alleen als jij jezelf moet verdedigen tegen iemand die je pijn wilt doen.

Wushu

Kungfu komt officieel uit China en het probleem is dit eigenlijk geen vechtsport is. Zo staat Kungfu voor iets anders en betekent het dat je op iets moet concentreren en het goed moet doen. In China betekent de vechtsport Wushu en vallen hier meerdere vechtsporten onder. Deze verwarring is normaal en veel westerse mensen weten dit niet wat een probleem is natuurlijk. Zo moet je wel weten wat het eigenlijk is en kan je hier op het internet veel meer informatie over vinden.

Je zelf goed voelen

Het kan zo zijn dat je gepest wordt of vaak aangevallen wordt door mensen. Op deze manier kun jij je onzeker voelen en kan dit natuurlijk heel vervelend voor je zijn. Door een vechtsport te doen zoals Kungfu kan je ervoor zorgen dat jij jezelf kan verdedigen. Dit zorgt er ook gelijk voor dat jij je beter in je vel voelt. Op deze manier ben jij meer zelfverzekerd en kan dit bijvoorbeeld zorgen voor minder stress en is dit een stuk gezonder voor je. Daarnaast kan je natuurlijk ook een andere vechtsport beoefenen om hetzelfde resultaat te krijgen als met Kungfu

MEER TE WETEN KOMEN

beginnen

Oorsprong